Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Πρόσκληση προς συγγραφείς να συμμετέχουν στην ανθολογία «Οι νεκροί δεν λένε ιστορίες: Ανθολογία Ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας»

Πρόσκληση προς συγγραφείς να συμμετέχουν στην ανθολογία
«Οι νεκροί δεν λένε ιστορίες: Ανθολογία Ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας»

Σας συνάρπαζαν πάντοτε οι αστυνομικές ιστορίες;
Σας αγγίζει το μυστήριο, η αγωνία, το πάθος, οι δυνατές περιπέτειες;
Ονειρεύεστε ότι ζείτε μέσα σε περιπέτειες με ατρόμητους, αλλά και προβληματικούς ταυτόχρονα ντέντεκτιβ και μοιραίες γυναίκες, κυνηγητά μέσα στην νύχτα, οι σκληροί νόμοι της μαφίας να ορίζουν τη ζωή σας, γενναίους παράνομους να πέφτουν νεκροί σε άγριες μάχες, αφού θερίσουν όσους πιο πολλούς μπορούν από τους εχθρούς τους;
Στα όνειρα σας κυριαρχούν σκοτεινοί και παράνομοι κόσμοι;

Αν σας συναρπάζουν όλα αυτά, τότε αυτή είναι η ανθολογία για εσάς.

Περιμένουμε τα κείμενα σας για την ανθολογία Ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας.








Αυτά που θα θέλαμε να μας στείλετε:

Οι συμμετοχές θα είναι ανοιχτές μέχρι στις 20 Απριλίου του 2018.

• Ένα μέχρι και τρία διηγήματα, από 500 μέχρι και 7.500 λέξεις το ένα. Εμείς θα επιλέξουμε ένα με τρία από αυτά.
• Τα διηγήματα αυτά να μην τα έχετε εκδώσει ή δημοσιεύσει κάπου αλλού, σε έντυπο ή στο ίντερνετ.
• Μαζί με τα διηγήματα σας να μας στείλετε και την φόρμα που ακολουθεί, συμπληρωμένη. Για να γνωριστούμε.
• Να μας τα στείλετε μέχρι τις 20 Απριλίου του 2018, στο e_mail: universepaths@yahoo.com, αφού βέβαια θα έχετε διαβάσει προσεκτικά τους όρους συμμετοχής.
• Τα διηγήματα θα πρέπει να ανήκουν αποκλειστικά στον χώρο της αστυνομικής λογοτεχνίας και να είναι αυστηρά μέσα στα όρια των 7.500 λέξεων.
• Μην μας στέλνετε τα κείμενα σε .pdf. Στείλτε τα ή σε .doc αρχείο του Word ή σε .docx και .odp του Open Office.


Τι ζητάμε;

Η αστυνομική λογοτεχνία είναι ένα είδος που αναπτύχθηκε σταδιακά τα τελευταία 150 χρόνια. Από το 1920 και μετά γνώρισε μια ιδιαίτερη ανάπτυξη σαν λαϊκό ανάγνωσμα. Ύστερα η άνοδος της noir λογοτεχνίας της έδωσε μια καινούργια ώθηση και καινούργιο αίμα. Μέχρι που φτάσαμε στην σύγχρονη εποχή όπου η αστυνομική λογοτεχνία έχει φτάσει στην μεγαλύτερη ανάπτυξη που είχε ποτέ και οι μεγάλοι συγγραφείς της θεωρούνται από τους κορυφαίους λογοτέχνες στο κόσμο.
Παράλληλα η αστυνομική λογοτεχνία αναπτύχθηκε και σαν υπό είδος στην λογοτεχνία του φανταστικού, κυρίως στο cyberpunk και στο steampunk.
Μπορείτε να γράψετε σε όποια κατηγορία της αστυνομικής λογοτεχνίας θέλετε. Είτε κλασική, είτε νουάρ είτε σε κάποιο υπό είδος της επιστημονικής φαντασίας, είτε ότι θέλετε γενικώς.
Αυτό που δεν επιτρέπετε είναι να γράψετε fan fiction. Δηλαδή ιστορίες αστυνομικής λογοτεχνίας που είναι βασισμένες σε ήρωες που επινόησαν σύγχρονοι συγγραφείς.

Αυτά που αναφέρονται εδώ είναι ένας οδηγός.
Το κείμενο σας μπορεί να είναι επηρεασμένο και γραμμένο σε οποιαδήποτε κατηγορία αστυνομικής λογοτεχνίας θέλετε, ακόμα και αν δεν αναφέρτε εδώ.

Αν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση ή ανάγκη για διευκρίνιση θα χαρούμε να σας απαντήσουμε στο e_mail:
universepaths@yahoo.com


Φόρμα για αποστολή μαζί με τα διηγήματα:
Ονοματεπώνυμο:
Τηλέφωνο επικοινωνίας (κινητό και σταθερό):
E_mail επικοινωνίας:
[Η φόρμα με τα στοιχεία να υπάρχει και στο email και μέσα στο αρχείο με τα διηγήματα. Να φαίνονται ξεκάθαρα μέσα στο διήγημα ο τίτλος του διηγήματος και το όνομα του/της συγγραφέως. Μην στέλνετε κείμενα χωρίς να υπάρχει μέσα όνομα συγγραφέα και τίτλος. Αποστολές κειμένων με ελλιπή στοιχεία θα ακυρώνονται].


Περιμένουμε τα κείμενα από όλους σας. Δεν έχει σημασία άμα σας γνωρίζουμε ή όχι ή αν έχετε εκδώσει κάτι ή το οτιδήποτε άλλο. Σημασία έχει μόνο άμα γράφετε! Άμα γράφετε περιμένουμε τα κείμενα σας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου